BAŞKAN ERYILMAZ MAĞARACIK MAHALLESİ’NDE İPEK EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

 

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz Mağaracık Mahallesi’nde bulunan İpek Evi’ni ziyaret ederek İpek Evinde bulunan kursiyerlerle bir araya geldi.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, İpek Evi’nde kursiyer kadınlar tarafından yapılan ipek şal, örtü ve çarşafları inceledi.

Başkan Eryılmaz, unutulmaya yüz tutmuş bir meslek olan İpek Böceği yetiştiriciliğine Samandağ’da devam edildiğini belirterek, ipek böceği yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Başkan Eryılmaz yaptığı açıklamada; “ Unutulmaya yüz tutmuş bir meslek olan İpek Böceği yetiştiriciliği, ilçemizde İpek Evinde bulunan emekçi kadınlarımızca devam ediyor. Samandağımızda İpek Böceği (Koza) yetiştiriciliği işini yaygınlaştırarak ilçemizde birçok aileye katkı sunmak için Belediye olarak her türlü katkıyı sunacağız.

Geleneklerimizde var olan İpek böcekçiliği işini yaşatarak gelecek kuşaklara aktarılması ve İlçemizde birçok aileye iş imkanı sağlayarak aile bütçesine katkı sunmasının yanı sıra bu geleneksel değerlerin ilçemizin turizm potansiyeline de katkı sunmasını amaçlıyoruz. İleriki süreçte bu işi yapmak isteyen bütün vatandaşlarımıza kapımızı açacağız.” İfadelerine yer verdi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>