VERGİ ÖDEMELERİNİNİ SON GÜNE BIRAKMAYIN, İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİNİ KULLANIN

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, “Vergi Dairesine gitmeden evinizden veya ofisinizden vergisel işlemlerinizi yapabilirsiniz” dedi.
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, Vergi ödemelerinde yığılmaların önlenmesi ve sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda vergi ödemelerinde ve yapılacak bütün vergi işlemlerinin dijital ortamda yapılmasını ve internet üzerinden interaktif vergi dairesinin kullanılmasını istedi.

Vergi Dairesine gitmeden bütün ödeme işlemlerinin yanı sıra İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden 163 adet tanımlı işlemi internet üzerinden ’de yapılabileceğini söyleyen Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, Vergi dairelerinde Koronavirüs (Covid-19)’a Yönelik Alınan tedbirlerin yanı sıra ödemelerin son güne bırakılmamasını isteyerek “Mükellef odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde, mükelleflerimizin vergi dairelerinde yürütülmekte olan işlemlerinin tamamına yakınını elektronik ortama taşıdık. Artık evinizden ya da ofisinizden bilgisayarınız veya akıllı cep telefonunuz ile 7/24, güvenli, hızlı ve kolay şekilde vergisel işlemlerinizi yapabilirsiniz” dedi.
Gelir İdaresi Başkanlığının yayınladığı duyuruda şöyle denildi;

VERGİ ÖDEME İŞLEMLERİNİZ İNTERNETTE
“Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ’nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden ya da ofisinizden yapabilirsiniz. Ayrıca, anlaşmalı tüm bankaların (https://www.gib.gov.tr/yardimvekaynaklar/yararlibilgiler/anlasmali-bankalar-vergi-tahsil-yetkisi-verilen-bankalar) kredi kartları ile; Kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin gelir vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik İdari Para Cezası, Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi Borçları, Pasaport Harcı ve Değerli Kağıt Bedeli, Tapu Harcı, T.C. Kimlik Kartı Bedeli, Ecrimisil Borçları, Veraset ve İntikal Vergisi, Yapılandırılmış / Taksitlendirilmiş Borçlar, Yurtdışından Getirilen Telefonların Kullanım İzin Harcı, Ödemelerinizi İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ’ nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların on line bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden yada ofisinizden ödeyebilirsiniz.

Tereddüt ettiğiniz veya bilgi almak istediğiniz vergisel konular hakkında Vergi İletişim Merkezimizi (VİMER -189) arayabilirsiniz.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>