ALTIN VADİ MAĞDURLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Yarım kalan ve bir türlü tamamlanamayan, geride büyük bir mağdur kitlesi bırakan Altın Vadi Projesi’nin mağdurları açıklamada bulundu. Altın Vadi mağdurları tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
2013 yılında başlanılan Altı Vadi inşaatı nardüzü mevkiinde olup 501 adet daireden oluşmaktadır. Elit bir proje iken projeyi ilk başlatan firma ve firma sahibi ümmet Canpolat’ın ekonomik şartlarla projeyi devam ettirmeyip iflas etmesi ve devamında arsa sahiplerinin bu sefer farklı bir firmaya firma sahibi İlyas Demir’e inşaatı vermeleri ve yine hüsran ile biten ikinci deneme sonucunda yaklaşık 3 yıldır inşaata bir çivi dahi çakılmadan sürekli bir oyalama ile yaklaşık 180 üye mağdur edilmiştir. Bu süreçte İskenderun bölgesinde sıkıntı yaşayan bir çok inşaat farklı müteahhit ve firmalarla yollarına devam ederek bitirilmiştir. Şuan Iskenderun’da bitmeyen eksik kalan sadece bir proje var o da Altın Vadi projesidir. Bunun nedeni ve bu inşaatın bitmesine mani olan neden nedir, kimdir, veya kimlerdir? İşte biz Altın Vadi mağdurları olarak bu hususta yeter diyoruz ve kim veya kimler ise artık yolumuzdan çekilin diyoruz. Arsa sahipleri başta Uğur Ateş bölgede güçlü bir işadamı, Sayım Kınalı bölgenin ileri gelen ailelerinden birisi, As Oto’nun sahibi rahmetli Ali Gez’in eşi Münevver Gez. Bu kadar güçlü arsa sahipleri dahi varken ve inşaat sektörü için geçtiğimiz son 4 aylık süreç çok verimli iken, projenin yapılamayışı ve hala belirsizliğini sürdürmesi bizleri farklı ve olumsuz şeyler düşündürmeye itiyor. Şimdi burda Altın Vadi mağdurları olarak kamuoyuna ve yetkililere sormak istiyoruz: Burada bulunan 180 kişinin mağduriyetinin devam etmesine daha ne kadar sessiz kalacaklar? Daha ne kadar bekleyeceğiz? Bu süreçte yaşanılan sıkıntılara bağlı, yakınlarını kaybeden, maddi sıkıntılarla icraya düşen, aile içi sıkıntılar yaşayıp boşanma durumuna gelen fazla sayıda mağdur üye için artık yetkililerden sayın bölge milletvekillerinden ve tüm siyasi ve STK’ lardan yardım ve desteklerini bekliyoruz.”
Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>