ARSUZ’DA 30 AĞUSTOS TEKNE KORTEJİ..

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediyesi, “30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü” münasebetiyle tekneler ile kortej düzenledi.

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve halkın yoğun ilgi gösterdiği tekne kortejine, sahilde olan ve tatil yapan vatandaşlar da kutlamalara ve marşlara eşlik etti. İlçede bulunan yatların ve balıkçı teknelerinin oluşturduğu kortejde renkli görüntüler oluştu. Kortejin sonunda gençler denize atlayarak, denizin içinde Atatürk ve Türk Bayrağı açtı.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu denizde de kutlamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “30 Ağustos Zafer Bayramı bizim için çok önemli bir bayramdır. Mustafa kemal Atatürk’ün 26 Ağustosta verdiği kararlı emirle, Afyon’dan başlayan büyük taarruzun sonucunda, 30 Ağustosta büyük bir zafer kazanılmış ve Türkiye Cumhuriyeti için ciddi bir zafer olarak bu günün oluşmasında büyük bir etkisi olmuştur. Bu nedenle burada Mustafa Kemal Atatürk’ü tekrar anarak ve rahmet dileyerek o günü unutturmamak amacına yönelik bir düzenleme yapmak istedik. Ama bildiğimiz gibi günümüz covid 19 un, yani insanlık sağlığını tehdit eden global bir hastalığın, belanın da eşiğinde bulunmaktayız. Bu nedenle hem günümüz koşullarına, covid 19 kurallarına uygun olarak ve 30 Ağustosu halkımıza coşkulu bir şekilde yaşatmak amacıyla bir aktivite düzenledik. Yatlarımızı, teknelerimizi denizde kurallara uyarak bir gösteri yapmak şeklinde oldu. Bunu da gerçekleştirmeye çalıştık. Katılan vatandaşlarımıza destek olan tüm arkadaşlarımıza, Arsuz halkına teşekkür ediyorum. Zafer bayramımızın önümüzdeki yıllarda çok daha coşkulu bir şekilde kutlama isteğimi, dileğimi dile getirerek herkese selamlarımı sunuyorum,” dedi.

 

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>