“Cumhuriyet en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi…”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Kaymakamlık bahçesinde gerçekleştirilen kutlama töreninde konuşan Kaymakam İskender Yönden, Cumhuriyet, tarihin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğuna dikkat çekti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla İskenderun Kaymakamlığı bahçesinde bir tören düzenlendi. Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Suzan Şahin, protokol üyeleri siyasi parti ilçe başkanları, STK’lar katıldı.

SALDIRANI ÖLDÜRDÜK,

YANAN KISMI SÖNDÜRDÜK…

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama töreninde konuşan Kaymakam İskender Yönden, son birkaç gündür ilçede yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek “Rabbime binlerce şükürler olsun her hangi bir kayıp olmadan atlattık. Saldıranları öldürdük, yanan kısımları söndürdük, yaralımız yok. Cumhuriyetin 97. Yılında her şeye rağmen ayaktayız. Kutlayacağız, kutlamaya devam edeceğiz” dedi.   Kaymakam Yönden konuşmasını şöyle sürdürdü: “Atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez değer olan Cumhuriyetin 97. Yılını hep birlikte büyük bir coşuk ve gururla kutluyoruz. Atalardan Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye’nin mayasını oluşturduğu gibi, sarsılmaz azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik, beraberlik ve egemenliğin eşsiz sembolü olmuş, necip milletimizin ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza ivme kazandırmıştır. Aziz Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olan Cumhuriyetimizin 97’nci yıldönümünü gurur ve heyecanla idrak ettiğimiz, coşkusunu en derin duygularla yaşadığımız bu günlerde, inanıyoruz ki; Hem Cumhuriyet değerlerimizin bütünlüğü hem de birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde hareket etme gayretimiz her türlü zorluğun ve zorbalığın üstesinden gelinmesini sağlayacaktır…”Bu kutlu milletin asırlar boyunca bir hayli nifak oyunları bozarak vatan ve milletin bütünlüğü yolunda kararlı adımlarla yürüdüğünü vurgulayan Kaymakam Yönden, “Cumhuriyetle birlikte müreffeh bir seviyeye erişme çabasını; ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ düsturu ve şiarıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdüreceği şüphesizdir. Gönülleri kaynaştıran, büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, dost ve kardeşlik duygularıyla birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek güzide ülkemizi aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacak, birlik beraberlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza ve kardeşliğimize hep birlikte sahip çıkma gayreti göstereceğiz” diye konuştu.Cumhuriyetin 97. yıldönümünde milletin sahip olduğu tüm manevi değerlerle hissettiği bu kıvanç ve coşkunun halkın gönül dünyasından hiç bir zaman eksik olmamasını temenni eden Kaymakam Yönden “Bu özel gün vesilesiyle Cumhuriyet’i “En Büyük Eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için canlarını feda ederek şehadete irtihal eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi de şükran ve saygı ile anıyor, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle kadirşinas halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>