HATAY’DA MERA ISLAHI VE AMENAJMAN PROJESİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

 

HATAY’DAKİ MERALAR GÜBRELENİYOR

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile “Mera Islahı ve Amenajman Projesi” kapsamında Kırıkhan ilçesine bağlı Topboğazı Mahallesi’nde arazi ıslah çalışmalarının ardından 7 farklı yem bitkisi ekilerek gübreleme çalışması gerçekleştirildi.

 

HBB yetkilileri, çayır ve mera alanlarını verimli hale getirmek, hayvanlara daha ucuz yem kaynağı sağlayarak hayvansal üretimin maliyetini düşürmek amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Yetkililer ayrıca proje sayesinde 280 dönümlük alanda 28 bin kg verim elde edilen arazilerde verim miktarının 112 bin kg çıkacağını ifade etti.

 

Projeden 110 büyükbaş hayvan üreticisinin meradan faydalanacağını belirten yetkililer, hayvancılığın geliştirilmesi, et ve süt veriminde artış sağlanmasıyla çiftçinin de gerilinin arttırılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>