İTSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

İTSO Başkanı Yılmaz,” Lütfen tedbirlere uyalım, maske, mesafe ve temizlik kurallarına özen gösterelim.”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında Korona virüs (Covid-19)  tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle  Kasım  ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Yeterli çoğunluğun sağlandığı Olağan Meclis toplantısı, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda,  2019 Mart ayından bu yana ülkemizde devam eden  korona virüs (Covid-19) riskine karşı maske mesafe ve hijyene dikkat edilmesi çağrısında bulunuldu.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, “Kasım ayı içerisinde ben de (Covid-19) rahatsızlığı geçirdim ancak doktorlarımızın  başarılı tedavisi sayesinde bu süreci 3 haftalık tedavinin ardından atlattım ve şu an sağlığım gayet iyi ve aranızdayım. Bu tehlikeli hastalıkla mücadele etmiş biri olarak, buradan çağrı yapmak istiyorum. Lütfen tedbirlere uyalım, maske, mesafe ve temizlik kurallarına özen gösterelim. Kasım ayı itibariyle vaka sayıları, hasta sayıları ve maalesef vefat sayıları yeniden yükselişe geçti” dedi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Kasım ayı Meclis toplantısında, ülke ve bölgemizde yaşanan son ekonomik gelişmeleri de aktararak; “Kasım ayı, ülkemizin ekonomi gündemi açısından hareketli bir ay oldu.  Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanımız da görevinden istifa etti.

Göreve yeni atanan Bakanımıza ve Merkez Bankası Başkanımıza yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.  Bu değişikliğin, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Merkez Bankası Başkanımızın, yeni görevine atandıktan sonraki ilk icraatı, faiz artırımı oldu. Biliyorsunuz, merkez bankası geçen hafta faizleri 475 baz puan artırarak %15 seviyelerine çıkardı. Bu adım, piyasaların beklentilerine uygun bir adım olarak değerlendirildi.

 

Merkez Bankası’nın enflasyonu istenen seviyelere düşürebilmek ve finansal istikrarı sağlamak için atmış olduğu bu adımı, yeni bir döneme girdiğimizi gösteren önemli bir işaret olarak görüyoruz. Enflasyonla mücadelede atılacak olan her adımın, ekonomiyi üretimi ve istihdam artışını destekleyeceğine inanıyoruz.

Öte yandan; enflasyonla mücadelenin yanı sıra, Türk Lirası’nın değer kaybının önüne geçilmesinin de önemli olduğuna inanıyoruz. Biliyorsunuz son dönemde, Türk Lirası döviz karşısında değer kaybetti ve maalesef hala istikrarsız bir grafik çiziyor. Bu noktada, TL’ye olan güvenin tesis edilmesi ve ekonominin yeniden sağlam temellere oturması için, öngörülebilir ve sürdürülebilir ekonomi politikalarına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

Yakın zamanda, piyasa güvenini tam anlamıyla sağlamak için, gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.” dedi.

 

 

Avukat Demirer, İTSO Meclisinde Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili Meclis Üyeleri Bilgilendirildi

İTSO Kasım ayı Meclis toplantısına davetli olarak katılan Adana Avukatlarından Nilay Demirer, Video konferans yöntemiyle kişisel verilerin korunması  Kanunu ile ilgili bilgiler verdi.

Adana Avukatlarından Nilay Demirer, konuşmasında; “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu  sizleri yakından ilgilendirmektedir. Bilindiği üzere, kimliği belli bir gerçek kişi ile ilişkilendirilebilen her türlü bilgi, kişisel veri kapsamına girmektedir. Bireylerin, kişisel verileri üzerinde kontrol sahibi olması, kişiliklerini koruyabilmelerinin de, bir gereği olmaktadır. Kişisel verilerin kötü niyetli kişilerce toplanması, analiz edilmesi ve kullanılması, veri sahibinin kişisel değerlerini zarara uğratabileceği riskini barındırdığından bu verilerin korunması gerekmektedir. Kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili olarak gerçek kişilerin korunmasını talep etme hakkı Anayasa’nın 20. Maddesinde temel bir hak olarak tanımlanmıştır. Dolayısıyla her birey, kendisiyle ilgili kişisel bilgilerin korunması noktasında, anayasal hakka sahiptir.

Bu hakkın korunması kapsamında, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 24.03.2016 tarihinde kabul edilmiş ve 07.04.2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.” dedi.

Adana Avukatlarından Nilay Demirer toplantı sonunda video konferans yöntemiyle kişisel verilerin korunması ile ilgili Meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı.

 

Kasım ayı Meclis toplantısına, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  İTSO  Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit Tennioğlu, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez katılırken,  Meclis üyeleri de toplantıya video konferans yöntemiyle bağlandılar.

Kasım  ayı Meclis toplantısında,  video konferans ile katılan Hesapları İnceleme Komisyonu  Başkanı Tuncay Paşaoğlu, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı Meclis toplantısında, gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>