MİLLETVEKİLİ TOPAL, ARSUZ, PAYAS, DEFNE, BELEN VE SAMANDAĞ DEVLET HASTANESİ PROJELERİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI…

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış


CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’da pandemi süreci can almaya devam ederken, devlet hastanesi olmayan 5 ilçenin durumunu Meclis’te yaptığı konuşmayla gündeme taşıdı. Arsuz, Belen, Payas, Defne ve Samandağ ilçelerine yapılması planlanan hastanelerin akıbetini soran Milletvekili Topal, konuşmasının hemen ardından görüştüğü ve Payas, Belen ve Arsuz Devlet Hastaneleri’nin 2021’de tamamlanacağı, Defne Hastanesi’nin 2021 yılında programa alınacağını ve Samandağ Devlet Hastanesi’nin ise Nisan ayında tamamlanacağı bilgisi veren AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’a hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.
Milletvekili Serkan Topal, Hatay’ın her türlü sorununun takipçisi olduğunu belirterek şu konuşmayı yaptı: “Kaç defa söyledik Hatay halkı karantina istiyor. Arsuz’da bir hastane yok. Proje aşaması ne durumda? 150 bin nüfuslu Defne ilçemizde hastane yok. Hastane ne zaman yapılacak? Samandağ’da hastane bir yıldır tamamlanamadı, ne zaman tamamlanacak? Maalesef hükümet Hatay’ın taleplerini bugüne kadar karşılamadı. Muhtemelen bu konuda da aşılama yaparlar” şeklindeki konuşmamın hemen ardından kuliste AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman beyefendi ile istişare ettik. Kendilerinin bizzat bana ifade ettiği, Defne Devlet Hastanesi’nin 2021 yılında programa alındığı, diğer AK Partili milletvekilleri ile birlikte Sayın Bakan’la görüştüğünü ve bunun sözünü aldığını, ayrıca Payas, Belen ve Arsuz Devlet Hastaneleri’nin 2021’de tamamlanacağını ifade ettiler. Samandağ Devlet Hastanesi’nin ise Nisan ayında biteceğini ve aynı ay içerisinde açılışını yapacaklarını belirttiler. Hatay’ın sorunlarını her türlü platformda dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Bunu yaptığımız gibi, elbette teşekkür etmesini de biliriz. Devlet hastanelerinin Hatay’a kazandırılmasında hassasiyet gösteren, başta sayın Hüseyin Yayman olmak üzere diğer milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Hizmet anlamında Hatay halkı için kim bir çivi çakarsa Allah ondan bin kere razı olsun.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>