Türk Egitim Sen Ve ISTE Yonetimi KIK Toplantısında Buluştu

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Iskenderun Teknik Universitesi ile yetkili sendika olarak pandemi nedeniyle ertlenenen 2020 Yılı Kurum Idari Kurul toplantısının sonuncusunu gerceklestirdik.
Türk Egitim Sen Hatay 2 Nolu Sube olarak kamu islevinin sağlanmasında üniversitemizin bir paydaşı olarak kurum ile karşılıklı sorumluluklarimizi yerine getirdik. Çalışma barışı ve huzuru, kurum kültürünün sağlanması adına bu toplantı çok verimli olmuştur.

Iskenderun Teknik Universitesi çalışanlarıda kamu hizmeti vermektedirler. Bu noktadan baktığımızda Üniversite yönetiminin karar alma süreçleri içerisinde sendika temsilcilerinin de görüş ve önerilerini almaları süreç yönetimi anlamında sonradan ortaya çıkma olasılığı bulunan bir çok sorunu önceden görebilme ve giderebilme anlamına gelmektedir.
Bizler tarafından öneri olarak getirilen maddelerin tamamına yakınını olumlu bularak “Evet imkanlar dahilinde teklifleriniz yerine getirilerek calisanlara dönüşü sağlanacaktır” diyen Üniversite yönetimini kutluyorum.

Türk Egitim Sen olarak yetkinin kamu çalışanları adına nasil kullanıldığının bir göstergesi olan bu toplantı aynı zamanda is verenin çalışandan gelen talepleri analiz ederek dikkate alması üniversite yönetimi adınada ciddi bir duruştur.
Universite yönetiminin bu tür uygulamalari kabul etmesi ve mevzuata uygun olarak artırması çalışanlar adına bizleri ziyadesiyle memmun edecektir.
Özellikle kadro ilanları, universite bünyesinde bulunan akademisyenlerin çalışma alanlarında önlerinin açılması ve idari personelle ilgili 13/b-4 maddesinin uygulanmasında kişiye özel uygulmalarim değilde kamu yararının ön plâna alınması bizim açımızdan çok önemlidir.

Bu toplantida sergilenen olumlu bir tutum içerisinde karar alma süreçlerinin olmasi ekonomik yarar sağlama, kararların hukuki denetime takılmadan uygulanmasi gibi önemli durumları sağlayacaktır. Bu durumun sağlanması halinde, verimlilik, bilimsel başarı, kurum huzuru gibi bir çok olumlu çıktısının olduğu görülecektir.

Bu nedenle daha çok iletişim ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmak üzere 2021 yılı ilk KİK toplantısında calisanlar adına daha önemli kararlarin alınabilecegi o zamana kadar gerekli mevzuat hazırlıklarının yapilmasi toplantıda kararlaştırılmıştır.
Toplantıya Üniversite Yönetimini temsilen katılan Rektör Yardımcısı Mustafa Yüksek, Genel Sekreter Yahya Kılıç ve Personel Daire Başkanı Oktay Çolak çalışanları temsilen sendikamız adına benimle birlikte katılan Üniversite yöneticilerimiz Uğur Şansal ve Yıldıray Küpeli ‘ye ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>