Bir Öğretmenin Hukuk Zaferi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Türk Eğitim Sen Hatay 2’Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Arsuz Arpagedik Ortaokulu öğretmenlerinden Seda Demirel’in hukuksuz şekilde yapılan…Türk Eğitim Sen Hatay 2’Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Arsuz Arpagedik Ortaokulu öğretmenlerinden Seda Demirel’in hukuksuz şekilde yapılan görev yeri değişikliğine değindi. Hukuksuz olarak görev yeri değişen Öğretmen Seda Demirel’in verdiği mücadelede Hatay İdare Mahkemesi tarafından görev yerine geri döndü. Türk Eğitim Sen Hatay 2’Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık yaptığı yazılı açıklamada şunları dedi; “Arsuz Arpagedik Ortaokulunda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şubemizde üye olan, Öğretmen Seda Demirel’in haksız ve hukuksuz bir şekilde yapılan görev yeri değişikliği Hatay İdare Mahkemesinden geri döndü. 2019-2020 eğitim Öğretim Yılında Arpagedik Ortaokulunda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görevlendirilecek öğretmenlerin belirlenmesi hususunda veli ve öğrencilerden alınan dilekçeler yok sayılarak okul İdaresi tarafından tamamen mevzuata uymayacak şekilde kurslar açılmış, öğretmen görevlendirmeleri yapılmıştı. O dönemde sendika olarak bizler ve üyemiz İngilizce öğretmeni Seda Demirel okul idaresi ile iletişime geçilmiş, üyemizin tamamen mevzuat çerçevesinde haklı olduğunu yapılan işlemin mevzuata aykırı olduğu bu hukuksuzluğun giderilerek mevzuata uygun işlem yapılması istenmişti.Ancak okul idaresi her türlü girişimi yok sayarak hukuksuzluğuna devam etmişti. Bunun üzerine üyemiz Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Anayasal Hakkını kullanarak dilekçe ile başvuruda bulunmuş yapılan yanlış işlemin düzeltilmesini talep etmişti. Bu dilekçe üzerine Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen muhakkik, “Anayasadan kaynaklanan” dilekçe hakkını kullanan üyemize adeta bir ceza vererek, yerinin değiştirilmesini teklif etmiş, bu teklif üzerine de üyemiz Seda Demirel Hatay Valiliği tarafından Arsuz Nergizlik Ortaokuluna İngilizce Öğretmeni Olarak atanmıştı.
Bu işlemin iptali için Hatay İdare Mahkemesine üyemiz tarafından açılan dava sonucunda yapılan işlem hukuka aykırı bulunarak iptal edilmiştir. Kazanılan bu dava ile mevzuat tanımayan okul yöneticilerine ve hukuksuz bir teklifte bulunan muhakiğe bir hukuk dersi verilmiştir. Mahkeme kararında “idareye yapılan yazılı müracaatın Anayasa ile teminat altına alınan dilekçe hakkı kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini…” belirtmiştir. Kazanılan bu hukuk zaferiyle üyemiz Seda Demirel 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının 2. döneminde Arpagedik Ortaokulunda görevine başlamıştır.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>