BEYAZ MELEK BAKIMEVİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Hatay Sevgi ve Şefkate Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkan Serpil Öğüt ve beraberinde bulunan üyeler Beyaz Melek Bakım Evi’ni ziyaret ettiler.
Beyaz Melek Bakımevi’ni ziyaret eden Hatay Sevgi ve Şefkate Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkan Serpil Öğüt ve beraberinde bulunan üyeler burada bulunan bireylerle bir araya geldiler.
Kurum yöneticileri ile yapılan görüşmelerin ardından Beyaz Melek Bakımevi hakkında kısa bir açıklama yapan Hatay Sevgi Ve Şefkate Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkan Serpil Öğüt, “Hatay İli Belen İlçesi’nde 2021 yılı Ocak ayında hizmete giren 169 kapasiteli Bakım Merkezimiz 5 bin metrekare kapalı 4 bin metrekare de açık alana sahiptir. Bedensel zihinsel ruhsal ağır engelli kadın ve erkek bireylere 7 gün 24 saat esasıyla hizmet sunulan merkezimizde engelli bireylerin bakım sağlık ve psiko-sosyal ihtiyaçları alanında yetkin personellerimiz tarafından yerine getirilmektedir. Kütüphane, sinema odası, kapalı ve açık spor alanları, el sanatları atölyesi, müzik atölyesi, uygulama mutfağı v.b. birimlerimiz aracılığıyla engelli bireylerimizin boş zamanlarını verimli hale getirmek amaçlanmaktadır. 3 kişilik odalardan oluşan Bakım Merkezimiz 94 engelli bireye hizmet vermektedir. Bahçe peyzajı engelli bireylerin kullanımına uygun dizayn edilmiş olup, erişilebilirlik belgesine sahip ender kuruluşlardandır. Aynı zamanda engelli bireylerimizin boş zamanlarını değerlendirmesi için meyve sebze yetiştirebilecekleri tarımsal rehabilitasyon alanı ve hayvan barınağı bulunmaktadır. Basketbol, voleybol, futbol sahası ile her engelli bireyimiz için hobi bahçesi niteliğinde alanlar oluşturmak için çalışmalar devam etmektedir.” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>