YENİ SANAYİ SİTESİ’NİN ÖNÜ AÇILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın, ilçeye kazandırmak istedikleri Yeni Sanayi Sitesi Projesi’nde önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İskenderun’a bağlı Bitişik Mahallesi’nde bulunan bir alanın orman vasfı dışına çıkartılmasına karar verildi.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın yoğun çabası sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Denizciler/Bitişik’teki alanı gezen Milletvekili Özel ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 396 dönüm arazi içerisinde yeni sanayi sitesinin yapılması için çalışmalara başlamıştı. Alanın hemen yanında Milli Emlak’a ait 90 dönüm bir arazinin de dahil edilmesiyle yeni sanayi sitesi projesi kapsamında o yer ya kooperatife ya da İskenderun Belediyesi’ne tahsisi yapılacak.

Karar Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu kararda İskenderun ile Artvin illerinde bazı alanların orman vasfı özelliğinin dışına çıkartılmasına karar verildi.

Kararda, “Hatay ili İskenderun ilçesi Bitişik Mahallesi’nde bulunan bilim ve Fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan ekli krokiler ile listelerde sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir. Birinci fıkra kapsamında orman sınırları dışına çıkartılan alanın iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı(Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğü’ne orman tesis etmek üzere tahsis yapılır” denildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>