Türk Eğitim-Sen’den Suç Duyurusu

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Türk Eğitim Sen Hatay 2’noku şubesi Rektör Prof. Dr. Tolga Depçi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, sorumluluk alanında bulunan İskenderun Teknik Üniversitesinde sendika üye sayılarının belirlenmesi ilgili yetki sürecinde bir takım sıkıntılar yaşandığını belirterek İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğünü temsil eden Rektör Prof. Dr. Tolga Depçi hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulunduklarını söyledi.
Türk Eğitim Sen Hatay 2’nolu şube başkanlığı olarak yapılan açıklamada, “Türk Eğitim-Sen Hatay 2’Nolu Şube olarak Şubemiz sorumluluk alanımızda bulunan İskenderun Teknik Üniversitesinde sendika üye sayılarının belirlenmesiyle ilgili yetki sürecinde bir kısım sıkıntılar yaşanmış, bu sıkıntılar nedeniylede ile “sendikal haklarımızın kullanılması engellendiği ve görevin kötüye kullanıldığı” düşüncesiyle kasıtlı veya kasıtsız olarak mevzuata göre hataları bulunduğunu düşündüğümüz İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğünün Tüzel kişiliğini Temsil eden Rektör Prof. Dr. Tolga DEPÇİ hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.
İskenderun Teknik Üniversitesi ile sendikalar arasında 26/05/2021 tarihinde 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun; “Üye sayılarının tespiti ” başlıklı 30. Maddesine göre; sendika üye sayıları tespit toplantısı yapılmıştır.
Bu toplantıda bizim zamanında teslim ettiğimiz üyelik formlarının işleme alınmaması nedeniyle üye sayımız 125 kişi olması gerekirken 120 kişi olarak toplantıya getirilmiştir. Bu durumla üye sayımız diğer bir sendika ile eşit gösterilmeye çalışılmıştır. Bu duruma itiraz ederek toplantı tutanağı Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık tarafından şerhli olarak imzalanmıştır. Bu durumla ilgili yasal Süreç başlatılacak olup sonuç gelecek günlerde Ankara İş Mahkemesine yapacağımız başvuru ile mahkemenin kararıyla belli olacaktır.
Bu toplantıda hangi sendikanın üyesi fazlaysa o sendika ilgili mevzuata göre yılda 2 defa yapılacak kurum idari kurul toplantısında İSTE çalışanlarını temsil etme hakkını elde eder veya ilgili mevzuata göre Çalışanların maaşları için ödenen promosyon ihalelerinde İskenderun Teknik Üniversitesi Personelini temsilen ihale komisyonunda yer alır. Bunlara benzer hakların doğru kullanılması adına bir kurumda hangi sendikanın yetkili olduğu çok önemlidir.
Ancak Sendikaların üye sayınsın tespit edildiği bu toplantı öncesi ve toplantı sürecinde İskenderun Teknik Üniversitesinde yaşanan ilgili mevzuatlara göre ciddi sıkıntılı durumların bizlerde şüpheler uyandırması nedeniyle İskenderun Cumhuriyet Baş Savcılığına Suç duyurusunda bulunulması gerekliliği hasıl olmuş ve suç duyurusunda bulunulmuştur.
Yaşanan durum ile ilgili sendikamız tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmak suretiyle yargı süreci başlatıldığından dolayı daha fazla ayrıntının paylaşılmasının hukuken doğru olmayacağından süreç sonunda gerekli görülen ayrıntılı bilgiler kamuoyunun takdirine ayrıca sunulacaktır” denildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>