Rhossus Antik Kent ve Arsuz Eski Köyiçi Projesi Faaliyete Geçirildi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Kaymakamlığı’nın başvuru sahibi ve Arsuz Belediyesi’nin proje ortağı olduğu ve DOĞAKA tarafından hibelendirilen Rhossus Antik Kent Merkezi Projesi tamamlanarak turizme kazandırılmıştır. Proje kapsamında Arsuz Merkez Uluçınar mahallesinde, 48 evin dış bakım-onarım çalışmaları, çatı ve balkon tadilatları yapılarak evler mavi beyaz boyanmıştır. Sokkalarda çeşitli peyzaj çalışmaları yapılarak ve belirli noktalara duvar resimleri çizilmiş, duvarlara saksılar yapılmış, çiçeklendirilmiş ve Rhosus Antik Kent Merkezi son haline getirilmiştir.

Projemizin devamı niteliğinde, Rhosus Antik Kent Merkezi ve Eski Arsuz Köy İçi olarak bilinen Akdeniz Caddesi, araç trafiğine öncelikle haftasonları için kapatılarak yaya trafiğine açılmıştır. Cuma günleri saat 17.00’den Pazartesi sabahına kadar araç trafiğe kapatılan caddede; aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yapılmış, hediyelik eşya-takı, doğal ürünler standları açılmıştır. Cadde de yer alan kafe ve restaurantlar masalarını yola çıkarmışlardır. Sokak müzisyenlerinden yükselen sesler ile ziyaretçilerimiz yürüyerek caddeyi gezebilmişlerdir.

Programda konuşma yapan Kaymakamımız Musa SARI , projenin başlangıç aşamasından bugün gelinen son noktada, trafiğe belirli zamanlarda kapatılan bu cadde ve ara sokaklarında, Arsuz ziyaretçilerinin gezebileceği Kilise, Kültür Evi, Paşa Çeşmesi, yeme içme mekanları ve eğlence merkezleri, önünde fotoğraf çektirebileceği duvar resimleri ve tekne turu imkanı gibi çeşitli imkanların da bulunduğu bir çekim merkezi haline geldiğini ifade ederek kendilerini destekleyen ve emeği bulunan herkese şahsı ve ilçe adına şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Yine programda konuşma yapan Milletvekilleri İsmet TOKDEMİR , Suzan ŞAHIN ve Belediye Başkanı Doktor Asaf GÜVEN ile Kent konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender SAYEK de emeği geçen herkesi kutladıklarını, Arsuz’un gerçek bir turizm şehri olma yolunda ilerlediğini ifade ettiler.

Arsuz Kaymakamı Musa SARI , CHP Hatay Milletvekilleri Suzan ŞAHİN ve İsmet TOKDEMİR , Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf GÜVEN , Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender SAYEK , Arsuz Belediyesi eski Başkanı Nazım CULHA , Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin katıldığı programa vatandaşlar da oldukça yoğun ilgi göstermiştir.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>