AHİLİK ÖNEMLİ BİR YAŞAM TARZIDIR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Kaymakam İskender Yönden’e ziyarette bulunarak, Kaymakamlığın yeni hizmet binasının hayırlı olması yönünde iyi dilek ve temennilerini ifade ettiler.

Kaymakam Yönden, Ekonomik ve ticari faaliyetlerde birlik, beraberlik ve kardeşliğin tesis edilmesi esasına dayanan Ahilik anlayışına, kültürüne ve değerlerine günümüzde daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kaymakam Yönden, ”Yapmış olduğunuz tüm hizmetlere desteklerimiz tam olacaktır. Geçmişten geleceğe bu kültürü yaşatmak boynumuzun borcudur. Ahilik kültürü ile yoğrulmuş anlayışınızla, hep beraber birlik ve beraberlik içinde çalışmalarınızı yürüteceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

Başkan Uğur Fırat, 34. Ahilik Haftası dolayısıyla da farkındalık oluşturarak, “Yaklaşık 800 yıl önce Ahi Evran tarafından kurulan bu önemli teşkilatın o dönemin ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki eğitim faaliyetlerinde düzenleyici rol oynadığını, bu kültürü günümüz koşullarında şekillendirmemiz gerektiğini belirtip, Ahi Evran’ın ‘Kuvvetli iken affetmesini, hiddetli iken yumuşak olmasını bil’ sözleriyle tamamladı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>