KUYUMCULAR ODASI’NDAN AHİ PİLAVI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası, ‘Ahilik Bayramı’ kutlama etkinliklerine devam ediyor. Oda üyelerinin tam kadro sahada yer aldığı etkinlikler kapsamında İskenderunlulara tavuklu pilav, ayran ve tatlı dağıtıldı.

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası, Ahilik Pilavına coşku ve bereket kattı. 7’den 70’e tüm vatandaşlar ve öğrenciler, ücretsiz Tavuklu Pilav, ayran ve tatlıyı memnuniyetle tükettiler.

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, pilav dağıtımı öncesi yaptığı kısa konuşmada; “Ahilik Pilavı hayırlı, uğurlu, bereketli olsun. Yiyenlere de afiyet olsun. Allah bereketini içine koysun” dedi ve halka pilav ve tatlı dağıtmaya bizzat kendisi başladı.

KAYMAKAM YÖNDEN’DEN KUYUMCULAR ODASI’NA ZİYARET
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Ahilik (Esnaf Bayramı) Haftası münasebetiyle Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat’ı ziyaret ederek, Oda Başkanı Uğur Fırat ve onun nezdindeki tüm esnafların Ahilik (Esnaf Bayramı) Haftasını kutladı.

Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetim kurulu üyeleri ile hoş sohbet ortamında bir araya gelen Kaymakam Yönden, Ahilik Haftası ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek; “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak İle çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla iş ve ticaret ahlakı başta olmak üzere yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi ile de günümüzdeki esnaf ve sanatkârlarımıza kılavuzluk eden Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve şükranla yâd ederken, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm halkımızın ahilik haftasını bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, ahiliğe esas olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişerek devam etmesini canı gönülden arz-ı niyaz ediyorum” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>