İki Öğretmen ve İki Üniversite Öğrencimiz Erasmus+ Kapsamında Romanya’da Liderlik Eğitimi Aldı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Belen Kaymakamlığının da ortak olduğu, CPDIS tarafından organize edilen Erasmus+ projesi LEAD(E+)RS; Türk, İtalyan, Romen, Polonyalı, Letonyalı ve Hırvatistanlı toplam 24 katılımcı ile 22-30 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Projenin amacı, katılımcıların liderlikle ilgili (roller, metotlar, etik) bilgilerini artırması ve liderlik yeteneklerini kullanmalarının önemini anlamasıydı. Proje kapsamındaki 8 gün boyunca, katılımcıların liderlik yeteneklerini (motivasyon, yol göstericilik, iletişim, yönetim, sonuç alma, karar verme) geliştirmeleri adına teorik bilgiler bir dizi çalıştay ve seminer ile paylaşılmıştır. Ayrıca bu bilgilerin yerleştirilmesi adına Köstence’de bir ortaokulda öğrencilere yararlı bilgiler öğretmek gibi pratik görevler de gerçekleştirilmiştir.
Ülkemize dönen katılımcılar, proje sayesinde kazandıkları liderlik yeteneklerini ülkemize yararlı bireyler olmak adına kullanma şansına sahip olacaktır. Aynı zamanda, edindikleri teorik bilgileri ve pratik deneyimleri yakınlarıyla, iş arkadaşlarıyla, öğrenci arkadaşlarıyla paylaşarak; birçok insanın bu projeden dolaylı olarak fayda sağlamasına katkıda bulunulacaktır.
Bunlara ek olarak, bu tarz projelerin daha çok insanımız tarafından ulaşılabilir olması adına, katılımcılarımız, Belen Kaymakamlığının da desteği ile yaygınlaştırma projelerine el atacaktır. Yazılı basın ve çağımızda önemli bir etkiye sahip olan sosyal medya aracılığıyla bu projenin tanıtımının yapılması, gelecekte birçok insanımızın fayda sağlamasına aracı olacaktır.
Kaymakamımız Sayın Hayrettin BASKIN, projeye katılan öğretmenlerin ve öğrencilerin söz konusu proje faaliyetleri ile liderlik alanında kendilerini geliştirdiklerini, ülkemize bu deneyimleri getirmelerinin mutluluğu içinde olduğunu, bu projenin sonuçlarını çok yararlı bulduğunu belirterek Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM’e ve katılımcılara teşekkür etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>