4 Ülke 15 Okul, İklim İçin El Ele Vererek Harekete Geçti..

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Romanya ve İtalya’daki farklı okullarında desteklediği ve kuruculuğunu Ukrayna ile birlikte Türkiye’ de Arsuz Pirinçlik Büyükdere İlkokulu’nun yürüttüğü “Climate Buddies” eTwinning projesi çalışmalarına başladı.
Pirinçlik Büyükdere İlkokulu sınıf öğretmeni Yasemin HAMARAT “Projemizi Ukrayna School-Gymnasium 6 ile birlikte Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 13. Maddesi olan İklim Eylemini temel alarak hazırladık. Son zamanlarda dünyamızı tehdit eden küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunu ele aldık ve 4 ülke el ele verdik. Amacımız öğrencilerin iklim değişikliğinin neden olduğu küresel ısınmanın sebeplerini , dünyayı nasıl etkilediğini anlamalarına yardımcı olmak ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için harekete geçmek.Bunların yanı sıra öğrencilerde yaratıcılık, özgüven, sorunlara farklı çözümler bulma becerilerini geliştirmeyi, etkinliklerimizi teknolojinin doğru kullanımı ile desteklemeyi hedefledik. Öğrencilerin doğaya katkısını ve doğaya nefes vermelerini sağlamak amacıyla fidan dikimi ile başlayan projemiz iklim değişikliği ve küresel ısınma araştırmaları, eski gazete haberleri, arttırılmış geçeklik çalışmalarıyla devam ediyor. Bu konuyla ilgili öğrencilerimizi bilinçlendirmek ve farkında olmalarını sağlamak için çalışmalarımız Romanya, Ukrayna, İtalya ve Türkiye’de bulunan 15 okul ile devam edecek.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>