ARSUZ’DA TRAKTÖR SÜRÜCÜLERİNE REFLEKTÖR DAĞITILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

“Reflektör Tak Görünür Ol” sloganı ile traktör römorklarına üçgen reflektör takıldı.


Hatay’ın Arsuz ilçesinde Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar’ın talimatları ile ilçede tarımsal faaliyette bulunan araçların seyir halinde görünürlüklerini artırmak amacıyla “Reflektör Tak Görünür Ol” sloganı ile traktör römorklarına üçgen reflektör takıldı.
Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Ziraat Odası, Arsuz Emniyet Müdürlüğü ile Arsuz Jandarma Komtanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar doğrultusunda olası traktör kazalarının önüne geçilmesi ve kazaların en aza indirilmesi için yürütülen çalışmalar sonucunda ilçede tarımsal alanlarda kullanılan traktör ve tarım makinelerine reflektör flaşörlü lamba ve tepe lambası dağıtıldı.
Arsuz Kaymakamlığı Konferans Salonunda, tarımsal alanda faaliyet yürüten üreticilere yönelik trafik kazalarının önlenmesi açısından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Dr.Asaf Güven Arsuz Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal,Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün,Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barkın Eryılmaz, Kurum amirleri, Mahalle Muhtarları ile üreticiler katıldı.
Bilgilendirme toplantısında trafik kazalarının yaşanmasında tarım araçlarının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Arsuz İlçe Trafik Şube Büro Amiri Ahmet Vermez, bu araçların karayolları üzerinde seyrederken ortaya çıkardığı risklere baktığımızda römorklarında reflektör yansıtıcılarının olmaması, üzerinde insan taşıması, sarı ikaz lambalarının bulunmaması olduğunu söyledi.
-TARIMSAL ARAÇLARDA ZORUNLU-
Trafik Şube Büro Amiri Ahmet Vermez, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun “araçlarda bulundurulması zorunlu gereçler” başlıklı 31. Maddesi ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 1 sayılı cetvelinde traktör römorklarına takılması gereken işaret levhaları belirlendığınıde anlatarak,’’ Bu kapsamda ilçemizde traktörlerin karayolunda güvenli seyirlerini sağlamak ve gece intikallerinde diğer araç sürücülerine karşı görünürlüklerini arttırmak amacıyla tüm traktör römorklarını söz konusu mevzuatta belirtildiği gibi en az 2 adet reflektör takılması zorunluluğun yanında can ve mal kaybını en aza indirilmesi için gereklidir.’’ dedi.
-KAZALARIN ÖNLENMESİNDE ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR-
Ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan çiftçilerin canlarının yanmaması için her türlü çalışmayı İlçede yapacaklarını belirten Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Özellikle traktör kazalarında, arkadan çarpmanın önlenmesi için, ışık donanımlarının çalışır durumda olması, traktör römorklarına ” üçgen reflektör” takılması ve tepe lambası ile birlikte traktörlerin görünürlüğünün arttırılması bu tür istenmeyen kazaların önlenmesinde büyük öneme arz etmektedir.’ ’dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilçede tarımsal alanda faaliyet yürüten traktörlere reflektör montajı yapıldı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>