HGC’DEN ARIBAŞ’A ZİYARET

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Abdullah Temizyürek ve yönetim kurulu üyeleri, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Arıbaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

HGC Başkanı Abdullah Temizyürek ilimize yeni atanan İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş’a görevinde başarılar diledi. HGC Başkanı Abdullah Temizyürek ve yönetim kurulu üyelerini ağırlayan İl Emniyet Müdürü Arıbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gazetecilerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

Hatay’ın Türkiye’nin 81 ilinin minyatür hali olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, “Burada insan olduğunuzu hissediyorsunuz. Milattan önce 3 bin yılına dayalı tarihi geçmişi olan il çok kültürlü yaşama dair her şeye alışmış. Birçok yerde hazmedilmeyen bir çok konu, burada hazmedilmiş içselleştirilmiş, bu davranış modeli haline getirilmiş. Bu da çok memnuniyet verici bir şey.” dedi.

İlin en büyük sorunlarından birinin usule uygun kullanılmayan motosikletlerin olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, “Çok motosiklet var ve çoğu usulüne uygun olarak kullanılmıyor. Meydana gelen her 3 kazadan biri motosiklet kazası. Bununla ilgili il genelinde denetimleri arttırdık. Yaptığımız uygulamada 3 hafta içerisinde yaklaşık 120 motosikleti trafikten men ettik. Bu uygulamalar sonrasında vatandaşlardan da olumlu geri dönüşler alıyoruz.”

Hatay’ın güven ve huzurunun sürmesi için çalışmaların devam edeceğini belirten İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, “Hatay’da güvenli mahalleler projesini hayata geçirdik. Her mahallemizin muhtarları ile irtibatlı bir rütbeli polisimiz var. Rütbeli polislerimizin aracılığı ile muhtarlarımızın mahallesi ile ilgili güvenlik taleplerini alıyoruz. Yapabildiklerimizi yapıyoruz. Yapamadıklarımızı ilgili birimlere iletiyoruz ve muhtarlarımıza neden yapamadığımız konusunda bilgilendiriyoruz. Teşkilatımın en alt kademesinden en üst kademesine kadar bütün mesai arkadaşlarımla birlikte Hatay’ın güven ve huzurunun sürmesi için çalışmalarımız devam edecek. Çünkü ben tek başıma hiç bir şeyim. Teşkilatımla birlikte varım. Bu konuda vatandaşlarımızdan da büyük destek alıyoruz. En büyük destekçimiz vatandaşlarımız.” diye konuştu.

Ziyarette HGC Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Kalaycıoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş’a basılmış olan Halk Bilimleri adlı son kitabını takdim etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>