HBB DÜNYA MUTFAKLARINI HATAY’DA BULUŞTURUYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

VALİ DOĞAN VE BAŞKAN SAVAŞ DÜNYA MUTFAKLARI PANELİNE KATILIYOR
Gastronomi dünyasının Türkiye ve dünyadaki önde gelen isimleri, Hatay Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Hatay Gastronomi Buluşmalarında bir araya geliyor.
27-28 Kasım tarihlerinde, çevrimiçi olarak düzenlenecek önemli organizasyonda, panel ve mutfak şovları yer alacak.
Toplam 9 panel ve 2 mutfak şovunun gerçekleşeceği etkinliğe panelist olarak Türkiye’nin önemli executive şefleri, en çok takip edilen gastronomi uzmanları, yazar ve araştırmacıları, Hatay’ın köklü restoranlarının sahipleri, gastronomi alanında faaliyet gösteren yerel ve ulusal derneklerin yöneticileri, gastronomi ekonomisine yön veren girişimciler, gastronomi turizmi profesyonelleri ve akademisyenler katılacak.
HBB’nin ev sahipliği yapacağı gastronomi buluşmalarının açılışı Hatay Valisi Rahmi Doğan ve HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından gerçekleştirilecek.
Etkinliğin ilk günündeki “UNESCO Kenti Olmak” konulu panele Afyonkarahisar ve Gaziantep UNESCO temsilcilerinin yanı sıra İsveç- Östersund, Brezilya-Paraty, İtalya-Alba ve Avusturalya-Bendigo temsilcileri de canlı yayına katılacak. Etkinlikteki tüm oturumlar anında çeviri ile tüm dünya ile paylaşılacak.
Etkinliğin ilk günü “Hatay’ın Gastronomik Hazineleri”, “Hatay Mutfağında Deniz Ürünlerinin Gastronomik Değeri”, “UNESCO Kenti Olmak” ve “Şarabın Anadolu Yolculuğu ve Peynir Rotası” ikinci günü ise “Gastronomi ve Mutfak sanatlarında Kariyer Adımları”, Yerel Değerlerin Turizm Ürününe Dönüştürülmesi ve Coğrafi İşarete Uluslararası Bakış”, “Gastronomi, Kültürel Miras ve Slow Food”, “Gastronomi Turizminin Potansiyeli” ve “Kırsal Kalkınmada Kadın Gücü” başlıklı konular ele alınacak.
Hatay Gastronomi Buluşmalarının 2. günü etkinliklerinde Şef Ebru Baybara Demir – Şef Süleyman Demirel ile Executive Şef Yunus Emre Akkor – Şef Dilek Tecirli’nin mutfak şovları da video olarak yayınlanacak.
27 Kasım Cumartesi günü saat 12.30’da Antakya HATMEK salonunda başlayacak olan Hatay Gastronomi Buluşmaları (https://gastronomibulusmalari.com/tr/) resmi web sitesi üzerinden canlı yayınlanacak.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>