Bir ton ağırlığında, 500 bin taşla 3 boyutlu zeytin ağacı mozaiği yaptı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Hatay’da mozaik sanatçısı Menel Hüzmeli, dünyada benzeri olmayan 500 bin taşla 1 ton ağırlığında 3 boyutlu buğday içerisinde zeytin ağacı mozaiği yaptı.
Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde mozaik sanatçısı Menel Hüzmeli’nin 500 bin doğal taşla gerçek zeytin çekirdeklerini de kullanarak 9 ayda yapımını tamamladığı 3 boyutlu mozaik görenleri hayran bırakıyor. 1 ton ağırlığındaki eser, Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde sergileniyor. Mozaik çalışmasının en büyük özelliklerinden biri ise beton harcı ile yapılması.
Menel Hüzmeli hobi olarak başladığı mozaik sanatını atölyeye çevirerek meslek haline getirdiğini belirterek, “Ben 12 yaşında St. Simon Manastırı’nda yerde gördüğüm bir mozaik sonrasında başladım mozaik macerasına. Çevreden topladığım taşla, çalıyla çırpıyla başladım. Daha sonra yaptığım araştırma da bunların eğitimleri olduğunu, nasıl yapıldığını, belli renkli taşların bir araya getirilerek güzel desenler ortaya çıktığını öğrendikten sonra kolları sıvayıp güzel çalışmalar yapmaya başladım” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>