Rauf Bey Gemisi depremzedeler için okul ve yurda dönüştürüldü

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın İskenderun ilçesinde limanda demirli ‘Karadeniz Lifeship Rauf Bey’ yaşam gemisi, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan depremzede öğrenciler için hem okul hem de yurda dönüştürüldü. Gemide sınava hazırlanan öğrenciler, denize karşı ders çalışıp hayallerindeki okulları kazanmaya çalışıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Denize kıyı afet bölgelerinde kullanılması amacıyla 2020 yılında Karadeniz Holding tarafından hazırlanan “Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan” gemisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının koordinasyonunda geldiği ilk görev yeri İskenderun’da 28 Şubat’tan beri depremzedeleri ağırlıyor. Gemi şu anda lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan depremzede öğrenciler için hem okul hem de yurt olarak hizmet veriyor. 10 Nisan’da ilk ders zilinin çaldığı bin 200 kontenjanlı gemide, şu an için 600 öğrenci bulunurken, kayıtlar da devam ediyor. 55 öğretmenin görev yaptığı gemide öğrenciler derslerden arta kalan zamanlarını etkinliklerle geçiriyor.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>