Milletvekili ÖZEL; “Çürütülen Arıtma Tesisini Yeniledik, Aslantaş Barajı Suyunu da İskenderun’a Ulaştırdık”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış


AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel Dumlupınar mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle toplantısında vatandaşların sıcak ilgisi ile karşılaşan Milletvekili Özel, gelişi hasretle beklenen Aslantaş barajı suyunun İskenderun’a ulaştığı müjdesini verdi.
Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimleri kapsamında mahalle toplantılarına başlayan Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun’da 7 yıl önce Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığına devir edilen arıtma tesisi ve Aslantaş Barajı’ndan İskenderun’a gelmesi beklenen içme suyu ile önemli açıklamalarda bulundu.
Milletvekili Özel, “2016 yılında hatay Büyükşehir Belediyesi’ne devir edilen bir arıtma tesisi var. Yıllarca İskenderunlular olarak Aslantaş barajından gelecek içme suyunun hayalini kurduk. Günlük tüketimimiz 32-33 bin metreküp. Arıtma tesisi günlük 150 bin metreküp suyu memba suyu kalitesinde arıtıp verecek. Bugün itibari ile fiyatı 1,5 Milyar TL. Devlet Su İşleri yaptı, bir protokol ile büyükşehire devir etti. 7 yıldır çürütüyorlar. Deprem vesilesi ile gittik DSİ ile müdahale ettik. Eyvah borular sökülmüş, elektrik aksamı sökülmüş ve tesis çalışmaz durumda. Hemen talimat verildi. 750 metre boru getirildi tek kuruş para vermeden üretici firma hediye etti. Devlet Su İşleri genel müdürümüze rica ettik, Sayın Tarım ve Orman Bakanımız talimat verdi. 10 milyonlarca değerinde ki elektronik aksam hemen sipariş verildi ve gelmek üzere. Borularda döşendi, Aslantaş barajının suyu İskenderun’a ulaştı. İnşallah Haziran sonuna kadar vermeyi planlıyoruz. O aksam bitirildikten sonra kıymetli İskenderunluların kullanımına vereceğiz” diye konuştu.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>