“DOĞRU, EMİN ADIMLARLA ZOR ZAMANLARI DAHA ÇABUK ATLATACAĞIZ”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

“DOĞRU, EMİN ADIMLARLA ZOR ZAMANLARI DAHA ÇABUK ATLATACAĞIZ”

LÜTFÜ SAVAŞ: RESMİ KURUMLAR DA DÂHİL OLMAK ÜZERE EN ÇOK ÇALIŞAN KURUM BİZİZ

LÜTFÜ SAVAŞ: SİYASETİ BİR KENARA BIRAKARAK DAYANIŞMA İÇİNDE BİRBİRİMİZE SARILMAMIZ LAZIM

“DOĞRU, EMİN ADIMLARLA ZOR ZAMANLARI DAHA ÇABUK ATLATACAĞIZ”

SAVAŞ: DEPREMİN İLK ÜÇ GÜNÜNDE 3 BİN 800’DEN FAZLA VATANDAŞIMIZI KURTARDIK

6 Şubat Depremi’nin ilk gününden bu yana Hatay’ın her ilçesinde ziyaretler gerçekleştiren
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hassalı hemşehrileri ile bir araya geldi.

Hassa ilçesine bağlı Ardıçlı, Hacılar, Söğüt, Yoluklar ve Haydarlar Mahallelerinde vatandaşlar ve muhtarlar ile görüşmeler gerçekleştiren Savaş, şehrin yeniden sağlıklı bir şekilde ayağa kalması için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

Asrın felaketi olan adlandırılan deprem ile birlikte Hatay’da altyapı ve birçok sorunun oluştuğunu da belirten Lütfü Savaş, doğru, emin adımlar ve Hatay’a yapılan desteklerle şehrin zor zamanları daha çabuk atlatılacağını vurguladı.

“ŞEHRİMİZDE HERHANGİ BİR KONUDA AYRIŞTIRMA YAPMAK DOĞRU DEĞİLDİR”

Ziyaretlerinde Hatay’ın her ilçesine hiçbir siyasi ayırım yapmadan eşit hazmet ettiklerini kaydeden Savaş, “ Bu şehrin herhangi bir konuda ayrıştırılmasından çok rahatsız olan biriyim. Herkes kendi görüşü ve partisi doğrultusunda hareket ediyor, bu doğru değildir. Bu hükümetin de hizmet konusunda yapmış olduğu en büyük yanlış bu. Çadır ve konteyner dağıtımında bile bazı ayrım iddiaları ile vatandaş bana geldi. Ben inançlı bir insanım ve asla ayrımcılık yapmıyorum, siyaset yapmıyorum hizmet ediyorum. Bu yüzden 14 yıldır beni seçiyor ve bana güvenerek oy veriyorsunuz” diye konuştu.

 

 

“ HATAY’DA VAR OLAN BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Son yıllarda yaşanan yangın, pandemi ve depremden dolayı şehrin ekonomik yapısının da oldukça sekteye uğradığını ifade eden Savaş şöyle konuştu: Belediye olarak bizde depremzedeyiz. 165 personelimizi kaybettik. Depremin ilk üç gününde 3 bin 800 kişiden fazla insanımızı kurtardık. Resmi kurumlar da dahil olmak üzere en çok çalışan belediye biziz. İmkanlarımızın en az yüzde 40’ı düştü maalesef. Hatay’da var olan bütün sorunları çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Savaş ziyaretlerinin devamında Erzurum Konfederasyonu (ERKON) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Hassa ilçesine kazandırılan Erzurum konteynır kent açılışına katıldı.

“DEPREMİN ÜZERİNDEN AYLAR GEÇMİŞ OLMASINA RAĞMEN İHTİYAÇLARIMIZ GİTTİKÇE ARTIYOR”

Açılışta konuşma yapan Başkan Savaş, “ 6 Şubat’ın ardından aylar geçmiş olmasına rağmen ihtiyaçlarımız gittikçe artıyor. Altyapılarımız depremden çok zarar gördü. Birçok yerde su kuyularımız kurudu ve su borularımızda ciddi hasarlar meydana geldi. Bu yüzden de insanlarımız ihtiyacı olan suları vermekte zorlanıyoruz. Su ve yol sorunlarımızı en kısa süre içerisinde çözmek istiyoruz. Şehrimizde elektrik, doğalgaz ve birçok sıkıntılar da devam ediyor. Hep birlikte bu sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Depremin ardından Hatay’ımıza çok ciddi destekler geldi. Sivil toplum kuruluşları, her partiden belediye başkanlarımız ve ekipleri bizlere desteğe geldiler. Bu bizim için müthiş bir güven adımı oldu. Bizleri destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Siyaseti bir kenara bırakarak dayanışma içinde birbirimize sarılmamız lazım” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>