Bakan Özhaseki: “Hatay’da yerinde dönüşüme 90 bin müracaat oldu”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Bakan Özhaseki: “Hatay’da yerinde dönüşüme 90 bin müracaat oldu”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde hayata geçirilen “Yerinde Dönüşüm Projesi”ne Hatay’da 90 bin kişinin başvurduğunu söyledi.
Bakan Özhaseki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte Hatay’da “Deprem Bölgesi Çocuk Evleri Sitesi Temel Atma Töreni” programına katıldı. Özhaseki yaptığı konuşmada, son depremin en büyük felaket olduğunu belirterek, “Bu son deprem bizim bin yıllık Anadolu medeniyetimizde karşımıza çıkan en büyük felaketti. Yüzyılın depremi demek, afeti demek çok doğru olmaz. Bunu anlatmaz. Neden derseniz, 18 ilimizi doğrudan veya dolaylı olarak etkiledi ve 14 milyon insan bundan zarar gördü. Yıkılan, yıkılacak olan konutlarımızın sayısı 680 bin civarında. 170 bin kadar da iş yerimiz, depomuz veya ahırlarımız hasar gördüğü için yenilenmek durumunda. Binlerce insanımızı kaybettik. Müthiş bir acı. Sonuna kadar herhalde onların acıları yaşayacak diye düşünüyorum” dedi.
Son 100 yıl içerisinde yıkıcı 226 deprem olduğuna dikkat çeken Özhaseki, şunları kaydetti:

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>