Yayla: ‘ Hayallerim ve Hedeflerimle Yola Çıktım’

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

26 Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçimler için ilk aday adaylığı açıklaması CHP’li şehir plancısı Mustafa Yayla’dan geldi

Belediye Başkan aday adayı Yayla, konuşmasında hep yönetim şeklini hem de hayallerini ortaya koyarak partililerle paylaştı. CHP İskenderun İlçe Teşkilatı’nda aday adaylık başvurusu öncesinde partililere hitaben konuşan İskenderun Belediye Başkan aday adaylı Mustafa Yayla, sözlerine 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara şifa dileyerek başladı. “Hayallerim ve hedeflerim” diyerek sözlerini sürdüren CHP’li aday adayı Yayla “Hayallerim ve hedeflerim çerçevesinde bir yola çıktım. Bir İskenderun hayal ediyorum. Bu İskenderun, toplumsal olarak sosyolojik olarak ve hatta psikolojik olarak ayağa kalkmış bir şehir olsun. Bu şehirde sağlıkla ve güvenle yaşamak olsun. Alt yapısı ve üst yapısıyla gerek gördüğü hasardan gerekse önümüzdeki dönemde oluşacak ihtiyacın doğru bir şekilde halkın faydalanabileceği bir şehri hep birlikte yaratalım istiyorum” dedi.

DÜNYADA PARMAKLA GÖSTERİLSİN İSTİYORUM
Şehir Plancısı Mustafa Yayla, potansiyeli yüksek olan bu kenti liyakatli kadrolarla
yönetime talip olduğunun altını çizerek, idari kriterlerini de şu cümlelerle ortaya koydu:x
“Sanayisi, tarımı ve turizmiyle önemli bir potansiyele sahip olan İskenderun’un bu potansiyelini layıkıyla değerlendirecek şekilde Türkiye çapında öne çıkarmak, mümkünse dünyada parmakla gösterilebilir bir hale getirmektir. Bundan öncesinde bambaşka bir görevimiz var. İskenderun’u bizden sonraki nesillerin, çocuklarımızın, doğup büyümekten gurur duyduğu bir hale getirmektir. Yaşamakta hayal kurdukları kendi çocuklarını burada büyütmek istedikleri bir şehir haline getirmektir. Ben ve ekibimden bazı şeyler duymayacaksınız, görmeyeceksiniz. Bunlardan bir tanesi, gösterişli işler, fahiş maliyetli projeler, bu şehirde hayatlarına dokunmayan gereksiz iş ve işlemler bizim nazarımızda yeri olmayan konulardır. Bir şehir plancısı olarak şehrimizi yönetmeye teknik, bilgi, beceri ve donanım sahibi liyakat sahibi kadrolarla talibim.”

DOĞA DEĞİL, FELAKETİ İNSAN DOĞRUYOR
Doğa olaylarının birer afet veya felaket olmadığına vurgu yapan Belediye Başkan aday adayı Yayla “Doğa olaylarını bir afete ve felaketi dönüştüren bir insan olduğunu biliyoruz. Bakın, felaketin oluş kaynağı da bilim ve vicdan sapmasıdır. Ben belediye yönetiminde adaylığımda bu görev bana tevdi edilirse Bilim ve vicdan çerçevesinde görev yapacağımı ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

BAŞKANLIK HARİCİNDE HİÇBİR GÖREVİ KABUL ETMİYORUM
Mustafa Yayla, adaylık verilmemesi durumunda, gelecek tekliflerin önünü keserek, sözlerini şu açıklamayla tamamladı:
“Çeşitli toplantılarda ve ortamlarda dile getirdiğim üzere belediye başkanlığı haricinde hiçbir makam, mevki görev talebim yoktur. Bunun gibi gelmesi muhtemel teklifleri peşin olarak ret ettiğimi ve edeceğimi hepinizin huzurunda açıkça beyan ederim. Hayallerim ve hedeflerim için çıktığım bu yolda inancımla aday adaylığımı ilam ediyorum.”
Başkan aday adayı Yayla’nın açıklamasında, babası eski Hatay milletvekili Hüseyin yayla, kayınbabası eski CHP K. Maraş Milletvekili Durdu Özbolat da hazır bulunarak destek verdi.
Toplantının sonunda partililer, sırayla Mustafa Yayla ve eşi psikolog Ezgi Yayla’yı kutlayarak, çıktığı bu yolda başarılar dilediler.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>