Kültür ve Turizm Bakanı İskenderun’da

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize geldi.

08 Şubat 2020 Cumartesi günü beraberindeki heyet ile birlikte Hatay’daki programına ilk olarak, Kurşunlu Han’ın bulunduğu ilimiz tarihi Uzun Çarşı’sını gezerek, esnaf ziyaretlerinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ilimizle özdeşleşmiş yöresel tatlımız künefe ikram edildi.

İkinci ziyaretini Tıbbi Aromatik Bitkiler Müzesi’ne yapan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ersoy, müze hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ersoy, daha sonra Hatay Arkeoloji Müzesi’ni gezdi. Burada yaptığı basın açıklamasında UNESCO’dan tescilli 3 şehrimizin bulunduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ersoy, “Birincisi Gaziantep, ikincisi Hatay, üçüncüsü de Afyonkarahisar. Basın mensuplarımızla Hatay’a ‘Türk Mutfağı Yılı’ çerçevesinde bir ziyaret düzenledik. Buranın tescilli ürünleri var. Hem milletvekillerimiz hem belediye başkanlarımızla buradaki tescilli ürün sayısını nasıl artırabiliriz, buranın mutfağını daha çok nasıl tanıtırız bunlarla ilgili görüşmeler yapıyoruz. Gastronomi ve Türk mutfağı diye bakıldığında sadece lezzetin algılanmaması gerek. Türk mutfağından ve gastronomiden bir gelir elde etmek istiyorsanız bunun dört bacağı var. Önce ürün tedariki, malzeme tedariki, markalaşması ve standardize edilmesi gerekiyor. Daha sonrasında nitelikli şefler ön plana çıkıyor tabii ki o lezzeti vermek açısından. Sonra bunların sunulacağı mutfaklar ve bununla birlikte de ortamın oluşması gerekiyor. Bu dördünü bir araya getirdiğiniz zaman gastronomiyi bir ekonomiye çevirebiliyorsunuz, bir gelir elde ediyorsunuz. Bu bağlamda Türkiye’nin daha kat etmesi gereken yol var. Türkiye’nin gastronomi geliri, konaklama gelirinin yarısı kadar bunların birebir eşit olması gerek.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ersoy ziyaretlerinin sonuncusunu Hatay Valiliği’ne yaparak Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Vali Doğan ile makamında bir süre sohbet ettikten sonra ziyaretleri sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ersoy’a ziyaretlerinde Vali Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu ve Yusuf İzci, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>