HATAY GASTRONOMİ EVİ’NDE ZAFER BAYRAMI SERGİSİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

 

Hatay Gastronomi Evi, resim yapmayı çok seven çocukların birbirinden anlamlı resimlerine 30 Ağustos Zafer Bayram’ında ev sahipliği yaptı.

Hatay Gastronomi Evi’nde gerçekleştirilen resim sergisinde, öğrencilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı için yaptıkları resimler sergilendi.

Sergiye, Gastronomi Evi kurucularından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın yanı sıra çocuklar, aileler ve öğretmenler katılım gösterdi.

Resim sergisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Sergide konuşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Bugünün anlamı bizim için çok büyük. 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan ve Anadolu’nun Türkleşmesine, bizlerin burada özgürce yaşamasına katkı sağlayan Zafer Bayramı’mızı kutluyorum” dedi.

Koronavirüs salgını sebebiyle 30 Ağustos’u kalabalık organizasyonlarla kutlayamamanın burukluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Savaş, bir an önce sağlıklı günlerin geri gelmesi temennisinde bulundu.

Başkan Savaş konuşmasında, “Yüreğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisi, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla yaptıkları resimleri gelecek nesillere ulaştıran ve sergide emeği geçen başta çocuklar olmak üzere, velilere, öğretmenlere ve Hatay Gastronomi Evi çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kurdele kesimini Başkan Savaş çocuklarla birlikte yaptı ve toplu anı fotoğrafı çekildi. Programda Onuncu Yıl Marşı katılımcılar tarafından coşkuyla okundu.

Başkan Savaş, sergide çocukların yaptığı resimleri tek tek inceledi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>