İskenderun’un ilk ve tek bilim atölyesi MONOKİDS’te çocuklar bilimle erken tanışıyor

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

 

 

Çocukların içinde var olan bilim insanını keşfetmek, bilime olan merakı büyütmek için İskenderun’da kurulan ilk ve tek bilim atölyesi MONOKİDS, geride bıraktığımız Eylül ayından bu yana bölge halkına hizmet veriyor.  MONOKİDS Bilim Atölyesi’nin kurucusu Sümeyra Dikilitaş, “Çocuklarımız sorsun, merak etsin, denesin, öğrensin sevsin diye buradayız” mesajını veriyor. MONOKİDS Bilim Atölyesi Karaağaç Konarlı Mah.Hacı Bektaşi Veli Caddesi üzerinde yer alıyor.

İskenderun’un ilk ve tek bilim atölyesinin kuruluş hikayesini anlatan Sümeyra Dikilitaş, “Atölyemizde 3 ayrı yaş grubu mevcut. 3-4 yaş grubumuzla bilime merhaba atölyeleri yapıyoruz ve bilimle erken yaşta tanışmalarını sağlıyoruz. 5-6 yaş grubumuzla ise basit ama merak uyandırıcı, sorgulayıcı ve gözlemleyici deneyler yapıyoruz. 7-11 yaş grubunda yaptığımız deneyler sayesinde hem bilimsel sorgulamayı hem de gözlemlediklerini anlamlandırmayı başarmalarını sağlıyoruz. Bünyemizde bulunan MONOSTORE da ise bilime destek veren yayın evlerinin zeka oyunları ve kitaplarını satışa sunuyoruz. Bunlardan biri ülkemizde Bilim ve teknolojide önemli atılımlar yapmış olan ve bu konularda öncü kurum olan TUBİTAK yayınlarıdır. Ayrıca Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) ve dikkat, zeka ve strateji oyunları dediğimizde akla ilk gelen isimlerden ZET-ZEKA yayınlarının da satışı yapılmaktadır. Sadece bilime ilgisi olan çocuklar için değil, merak eden ve soru soran yani tüm çocuklarımız için bu programı hazırladık. İlerde hangi meslek dalında çalışırlarsa çalışsınlar, sorgulayan gözlerle bakan ve gördüklerini bilimsel bakış açısıyla anlamlandıran çocuk her zaman bir adım öndedir” şeklinde görüş ortaya koydu.

 

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>