İTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Korona virüs (Covid-19) tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle, Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Yeterli çoğunluğun sağlandığı Olağan Meclis toplantısı, İTSO Meclis Başkan Okan Belli Başkanlığında yapıldı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı Meclis toplantısında, ülke ve bölge ekonomisi ile pandemi süreci ve gündeme dair konular görüşüldü.
Nisan ayı Meclis toplantısına, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Özyurt, katılırken, Meclis üyeleri de toplantıya video konferans yöntemiyle bağlandılar.
“Pandemi Sürecinde Üyelerimizin Sorunları ile ilgileniyoruz”
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Pandemi sürecinde üyelerinin sorunları ile yakından ilgilendiklerini ve bu sorunları en yetkili mercilere ilettiklerini belirterek; “Nisan ayı içirişinde Rifat Başkanımızın sunumuyla, TOBB Akdeniz Bölge Oda-Borsalar toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından pandemi sürecinde TOBB tarafından gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin detaylı açıklamalar yapıldı. Kısaca bu hususlardan bahsetmek istiyorum.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğindeki oda ve borsalar olarak pandemi sürecinde üyelerimizin sorunlarını yakından takip ediyor, bizlere aktarılan tüm sorunları çözüm önerileri ile birlikte, ilgili yerlere iletiyoruz. Pandeminin başladığı günden bugüne geçen zamanda, bizler tarafından aktarılan sorunların çözümüne ilişkin, TOBB tarafından 700’ün üzerinde irili-ufaklı, online veya yüz yüze toplantılar yapıldı.
Cumhurbaşkanımız ve 8 Bakanımızın katılımıyla Türkiye Ekonomi Şurası gerçekleştirildi. 365 Oda ve Borsalarımızdan gelen 180 civarındaki talep, bizzat Cumhurbaşkanlığı’na iletildi.
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan başkanlığında ve 6 Bakanın katılımıyla, Sektörel Ekonomi Şurası düzenlendi. 60 farklı sektör meclisinin sunduğu 300’ün üzerinde sektörel talep, çözüm önerileriyle birlikte sunuldu. Ayrıca, aynı toplantıda TOBB ile odalar borsalar işbirliğiyle oluşturulan, yapısal reform gündemine ilişkin 40 maddelik reform önerileri de hükümetimize iletildi.
Bu dönemde oda ve borsalardan iletilen 100’lerce irili ufaklı soruna, TOBB ve hükümetin ortak tutumu sayesinde, çözüm üretildi.
Ayrıca TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak, ekonomik sıkıntıların en yoğun hissedildiği dönemlerde Nefes Kredisi kampanyaları başlattık. Elimizdeki tüm kaynakları, bankaların kaynaklarıyla birleştirip, üyelerimize düşük maliyetli kredi destekleri sağladık. 2020 yılında pandemi başlayınca da, Denizbank ile birlikte Nefes Kredisi kampanyasını hızla hayata geçirdik. Böylece elimizdeki tüm kaynakları, üyelerimizin kullanımına sunmuş olduk.
Değerli arkadaşlarım, bildiğiniz üzere kısa çalışma ödeneği, mart ayında son bulmuştu. TOBB’un yoğun çabaları neticesinde, kısa çalışma ödeneği, haziran ayına kadar uzatıldı İş dünyasının en önemli talepleri arasında yer alan kısa çalışma ödeneğinin, haziran ayından sonra da devam etmesi, TOBB’un yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor.
Ayrıca Zincir marketler konusu sürekli gündeme getiriliyor. Çünkü zincir marketlerin kontrolsüz büyümeleri, ülke genelindeki birçok oda ve borsa üyelerinin dile getirdiği sıkıntılardan biri. Bu konuda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, zincir marketler ile ilgili yönetmelik değişiklikleri ve yeni bir mevzuat önerisi yapıldığı bilgisine ulaştık. Bu konuda, ilgili bakanlıklarla görüşmeler sağlandığı Rifat Başkanımız tarafından ifade edildi. Herhangi bir gelişme olduğun da, sizlerle bilgi paylaşacağız.
Değerli arkadaşlarım, 1,5 milyonu aşkın üyesiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bugün, Türk iş dünyasını temsil eden en önemli Sivil Toplum Kuruluşları arasında bulunuyor. Gücünü odalar ve borsalardan alan TOBB’un, çalışmalarını ve faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz. Bu gücü, üyelerimizin mesleklerini kolaylaştırmak için kullanmaya gayret ediyoruz” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Meclis Başkanı Okan Belli, Nisan ayı Meclis toplantısında, tüm meclis üyelerinin Ramazan Bayramını da kutladı.
Nisan ayı Meclis toplantısında, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan yardımcısı Necati Sert, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı Meclis toplantısında, gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>