“Yeni Arkadaşım Mitoloji” Projesi devam ediyor

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Okul müdürlüğünü eğitimin önemli değerlerinden Ahmet Dikili’nin yaptığı Belen İssume Anaokulu öğretmenleri, pandemiye rağmen ses getiren kültürel aktivitelere imza atmayı sürdürüyor.
Belen İssume Anaokulu’nun başarılı Rehber Öğretmeni Özge Çetinkaya’nın kuruculuğunu yaptığı “Yeni Arkadaşım Mitoloji” e-Twinning projesi hız kesmeden devam ediyor. İssume Anaokulu Rehber Öğretmeni Özge Çetinkaya, projenin detaylarına ilişkin, “Masalların temeli olan mitoloji ilk sözlü kültür ürünüdür. Efsanelerin, hikayelerin ana kaynağını oluşturur. Bu proje ile okul öncesi dönemdeki çocukların eğitiminde çoğunlukla kullanılan masal ve hikayelerin derinliklerine inip, onlara mitolojinin efsunlu ve sırlı kapısını açıp meraklarını canlı tutarak beraber oynamaları sağlanacaktır. Proje hedeflerimiz okul öncesi dönemde mitolojiye olan ilgiyi arttırmak ve yaygınlaştırmak. Dünya mirası olan mitleri öğretmek. Mitolojik karakterlerden yararlanarak öğrencilerin karar verme becerileri, otokontrol becerilerini desteklemek. Bunların yanında yaparak yaşayarak öğrenmeyi destekleyen etkinliklerle doğa sevgisi oluşturmak ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık sağlamaktır” bilgilerini verdi. Proje Hatay, Gaziantep, Giresun ve Konya’dan 9 öğretmenin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>