Hatay’da “İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü” Etkinliği

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, 30 Temmuz İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü kapsamında toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla konferans gerçekleştirdi.

Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından 30 Temmuz İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü kapsamında Sivil Toplum Kuruluşu mensupları, muhtarlar ve kanaat önderlerinin katılımıyla İnsan Ticareti ile Mücadele ve Kadına Yönelik Şiddet konularında farkındalığın arttırılmasını amaçlayan toplantı gerçekleştirildi.
Altınözü Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda savaş nedeniyle ülkesinden ayrılmaya zorlanmış Suriye uyruklu yabancılar başta olmak üzere tüm katılımcıların emek sömürüsü, cinsel istismar, zorla çalıştırma, organ-doku ticareti, zorla dilendirme, çocuk askerler gibi konuları içinde barındıran ve tüm dünyanın kanayan yarası olan modern köleliğin adeta simgesi haline gelen İnsan Ticareti hakkında bilinçlendirilmesi ve bu sorunla mücadelede farkındalığın arttırılması hedeflendi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla İnsan Ticaretinin en büyük mağduru olan kadınların günümüz şartlarında yaşadığı sorunlara değinilerek Kadına Yönelik Şiddet konusuna dikkat çekildi.
Yapılan toplantıda İnsan Ticareti ile Mücadeleye yönelik broşür dağıtımı ile birlikte kadına yönelik şiddete dikkat çekmek adına kadın katılımcılara gül dağıtımı gerçekleştirildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>