ANTAKYA DEFNE ROTARY KULÜBÜ PROJELERİYLE GÜNDEMDE

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Antakya Defne Rotary Kulüp Başkanı Dr. Selda Bağdadioğlu, Rotary Toplum Birlikleri’nin, Rotaryen olmayan gönüllü üyelerden oluşan ve Rotary’nin hizmet sorumluluğunu paylaşan bir grup olduğunu söyledi.
Bağdadioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilimizde kurmuş oldukları Rotary Toplum Birliği’ni Defne Kadın Kooperatifinden 10 üye ile oluşturduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Rotary Toplum Birlikleri (RTB) üyeleri tamamen halkın içindendir. Rotaryen üyeleri yoktur, ancak hizmet eden, onlarla birlikte hareket eden Rotaryenler vardır.
RTB kuruluşunda Rotaryenler, hizmet üretecekleri ve RTB kuracakları bölgede çalışmalar yapar, bölgenin eksiklerini tespit eder, öncelik sırasına koyar ve RTB üyeleri ile projelerini hayata geçirirler. Bu projeler; arasında EVKA – Erken Tanı Hayat Kurtarır – ‘Toplum Liderleri Geliyor’ gibi Rotary’nin önemli projelerinin yanı sıra, – Mikro kredi ile iş geliştirme projeleri – İçme suyu projesi – Okuma yazma projesi – Biçki dikiş atölyesi – Meslek edindirme projeleri – Sağlık projeleri – Çevre düzenlemeleri – Hayvancılık – Bahçecilik gibi halkın yararına olabilecek olan her projedir. Tüm bu projelerde halkın bilinçlenmesi, eğitilmesi ve yararlanması hedeflenir.”
‘ÇOCUKLARIMIZLA SIRT SIRTA VE ARKADAŞIM DA OKUSUN’ RTB PROJELERİ
Bu kapsamda RTB ile yapmış oldukları projeler arasında, “Çocuklarımızla sırt sırta” projesinde, bir köy okulunda 60 çocuğa sırt çantası, beslenme çantası, defter, boya kalemleri gibi tüm kırtasiye ihtiyaçlarını ulaştırdıklarını anlatan Dr. Bağdadioğlu, “Sosyal medyayı da kullanarak insanları harekete geçirdik ve kırtasiye alışverişi yaparken, başka çocuklar için de fazladan aldıkları ürünleri bize ulaştırdılar, gönüllü dostlarımız bu konuda projemize çok destek oldular. Ayrıca, bir diğer projemiz olan ‘Arkadaşım da okusun’ devam ediyor. Amacımız özellikle 1. sınıflar için, okunmuş kitapları toplayıp, okullara ulaştırıyoruz, okuma alışkanlığı kazandırmak ve kütüphaneleri desteklemek için yine bu konuda da gönüllü dostlarımızdan yardım bekliyoruz” diye konuştu.
RTB’YE DESTEK ETKİNLİĞİ
Dr. Bağdadioğlu, kurmuş oldukları Rotary Toplum Birliği’ne destek olmak amacıyla Defne ilçesinde bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
“Etkinlik öncesinde, kadınlarımıza organizasyon hazırlama eğitimi, sunum ve pazarlama eğitimi, müşteri ağırlama, workshop, toplum önünde konuşma ve beden dili konularında etkileşimli eğitimler sunuldu. Yine TURSAB, Kültür ve İhtisas Komitesi Başkan Yardımcısı, HASİAD, Hatay Turizmi ve Gastronomi Masası eğitim verdi. Ayrıca, şehir dışından gelen Rotary üyesi dostlarımızı ilimizde ağırladık.”
ROTARY ULUSLARARASIDIR
Rotary’in bir yardım kuruluşu olmadığına dikkati çeken Antakya Defne Rotary Kulüp Başkanı Dr. Selda Bağdadioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Rotary Derneklerinin ana amacı topluma her konuda hizmet etmektir. Her toplumun kendi ihtiyaçlarına göre yapılan hizmetin daha başarılı olabilmesi için gerektiğinde uluslararası işbirliğine gidilir. Böyle hallerde, ülkemizde yaşanan deprem felaketinde olduğu gibi, Uluslararası Rotary Vakfı devreye sokularak tüm dünya Rotaryenlerinden destek sağlanır. Ayrıca, doğrudan sağlanan temaslar, ülkemizin hakettiği şekilde tanıtımı için iyi fırsatlardır.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>