LİMANCILIK SEKTÖRÜNDE GELECEĞİ ÇOK İYİ OKUYAN PROFESYONEL: MEHMET ÜNLÜ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

 

Patronların dünyasını bir kenara bırakacak olursak, iş dünyasında üç çeşit yönetici profili vardır:

  • Personel gibi çalışanlar.
  • Yönetici gibi çalışanlar.
  • Patron gibi sürekli aktif çalışanlar.

Personel gibi çalışanlar sadece işini yapar. Çalışma saatleri bellidir. Çizilen organizasyonun dışına çıkmazlar, zaten çıkamazlar.

Yönetici gibi çalışanlar, sektörde kabul görmüş standartlara uygun bilgi ve tecrübeye sahip insanlardır. Standart bir profil ortaya koyarlar.

Üçüncü şıktaki “Patron gibi sürekli aktif çalışanlar” kategorisi, aşama kaydeden kurumsal kimlikli işyerlerinin mihenk taşını oluşturur. Neden patron gibi çalışanlar?

Sanılanın aksine, küçük bir işyeriniz bile olsa ve patronsanız, işyerini ayakta tutabilmek için personellerden daha çok çalışmak zorundasınız. Yoksa bir süre sonra sahibinden.com’a “devren kiralık ya da satılık” ilanı vermek zorunda kalırsınız.

Patronların kafaları sürekli aktiftir, gecesi gündüzü yoktur. Mesaileri akşam 5’ten sonra da devam eder. Zihinleri günün 24 saati canlıdır. Yemek yerken bile kafalarında işle ilgili bir konuya takılıp kalmışlardır. Gecenin bir yarısı bile işle ilgili telefonları çalar.

İşyerlerinde patronlar gibi aktif çalışan personeller, işyerlerini kendi işyerleri gibi sahiplenirler. Allah her işyerine böyle çalışanlar nasip etsin.

Uzun yıllardır Hatay iş dünyasında gerek patronların gerekse yöneticilerin sektörel bilgi ve tecrübelerinden istifade etmeye çalışıyoruz.

Pandemi sürecinde çoğu sektör stop ederken, limancılık ve lojistik sektöründe iş hacmi arttı.

Limancılık sektöründe yazımızın başındaki “Patron gibi sürekli aktif çalışanlar” tanımına uyan çok özel bir yetenek olan Limakport İskenderun Limanı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü öne çıkıyor.

Ünlü’nün gecesi gündüzü, sabahı akşamı yok. Limakport İskenderun Limanı’nın marka ve kurumsal kimliğini daha üst noktalara taşıyabilmek için tüm enerjisini ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz yıl bu aylarda lojistik ve nakliye sektörü temsilcilerini bir araya getiren Ünlü, İskenderun Körfezi’nde ticaretin artması adına özellikle Irak iş dünyası ve bürokrasisiyle, yurt içinde de bazı şehirlerin ticaret ve sanayi odalarını ziyaret ederek lojistik sektörünün canlanması adına temaslarda bulunmuştu.

O temaslar pandemi sürecinde meyvelerini verdi.

Limakport İskenderun Limanı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü’yü, limancılık ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli aktörler çok seviyor.

Zehir gibi tabir edilecek zekasıyla enerjisini faydaya dönüştürmeyi çok iyi biliyor.

Cesur, dinamik, asla pes etmeyen yapısı ve kendine duyduğu güvenle itibarının hakkını fazlasıyla veriyor.

Günceli yakından takip ediyor.

Çok iyi bir iletişimci.

Organizasyon yeteneği ve üretken çözümler geliştirme becerisi güçlü.

Limancılık sektörünü çok iyi okuyor.

Global ölçekte düşünüyor.

Sürekli ‘gelişim’ ve ‘değişim’ yaşam felsefesi.

Profesyonellerle sohbet etmek, profesyonelleri seminer gibi ortamlarda dinlemek size çok şey katar, ufkunuzu geliştirir.

Çünkü profesyoneller geleceği önceden okur ve size tabiri caizse balık tutmayı öğretir.

Kim bölgemizde ve İskenderun Körfezi’nde iş ve ticaret hacminin gelişmesi için çalışıyorsa, taş üstüne taş koyuyorsa, O’nu toplum baş tacı yapar.

Profesyonel yönetici Mehmet Ünlü, son bir yılda sınırları aşan temaslarıyla limancılık ve lojistik sektöründe projektörlerin İskenderun Körfezi’ne çevrilmesini sağladı.

İskenderun Körfezi’nin gündeme gelmesini ve gündemde kalmasını sağlayan temaslar, basında çıkan sıcak mesajlar bölgemiz adına artı değer…

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>